Amelia, vajza që nuk do të egzistonte

Një letër, një kërkesë … Gjatë një vizite në Gjermani,Rakela Krameri merr një letër të mistershme nga një mikeshë e vjetër, me të cilën nuk fliste prej kohësh. E martuar me Gerhard Shlikun , një oficer i SS-ve, Kristina vë re se ngjarjet në Gjermani po marrin një drejtim të paparashkueshëm dhe është e tmerruar,sepse i shoqi e konsideron vajzen e tyre ,Amelinë, që ka lindur e shurdhër, një njollë turpi për prejardhjen e tij ariane. … Shpie drejt një të vërtete të errët … Për sa i përket Shlikut ,që i ishte vardisur dikur,Rakela është e bindur se ai është po aq i rrezikshëm sa dhe kryqet e thyera qe valëviten si merrimanga të zeza në çdo ndërtesë qeveritare të Berlinit. Ajo dyshon se dosjet e të atit përmbajnë planet famëkeqe të Hitlerit për asgjësimin e njerëzve, ndër ta dhe Amelinë,të cilët rregjimi i gjykon të padenjë për të jetuar. Rakela rrezikon shumë ndërsa rrëmon në ato dokumente të klasifikuara,ku,më në fund,zbulon sekrete tronditëse për historinë e saj personale dhe për një familje rreth së cilës nuk kishte ditur asgjë deri atë ditë. … Dhe ata do të rrezikojnë gjithçka për të hedhur dritë mbi të. E përndjekur nga forcat SS,Rakela i kërkon ndihmë Xhejson Jangut –një reporter amerikan tërheqës,profesionist kokëfortë, i dhënë pas gazetarisë investigative dhe që u shkon gjërave deri në fund , si dhe një person që ka shumë pak gjasë të bëhet aleat i Rakelës- i cili e lidh atë me Rezistencën dhe Ditrih Bonhoeferin,teologun që kishte hapur shumë polemika . E detyruar të fshihet,çdo ideal i Rakelës vihet në dyshim,ndërsa ajo dhe Xhejsoni ecin në fije të perit ,duke rrezikuar jetën e tyre dhe duke iu kërkuar të tjerëve të bëjnë të njëjtën gjë,për tu ardhur në ndihmë njerëzve në nevojë që nuk i njohin ,por i duan.

Kategoria

12.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Cathy Gohlke

Numri i faqeve

433

Shtëpia botuese

Botimet Living

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928216281

Rreshti

C

Kolona

39

Poashtu mund të ju pëlqejë