Antologji e poezisë së përshpirtshme shqipe 1555-2019

Në këtë libër, siç e thotë edhe vetë autori, janë përfshirë poezitë artistikisht më të ngritura të poetëve shqiptarë, që i kushtohen Zotit-Hyjit dhe Mbretërisë hyjnore, që brenda krijimtarisë së tyre, me këtë tematikë, paraqesin krijesat më cilësore, qoftë si pasuri shprehëse poetike, qoftë si shtjellime tekstore. Ka përfshirë këtu kryesisht autorët që kanë bërë emër, si poetë, në letrat shqipe, një pjesë e madhe e të cilëve, sipas autorit Anton Nikë Berisha (fq.31), paraqesin kulmet e artit poetik shqiptar si De Rada, Santori, Skiroi, Mjedja, Fishta, Poradeci, Noli, Asdreni, Ujko, Perrone, Camaj, Azem Shkreli, Ali Podrimja, Ramadan Musliu, Visar Zhiti, Preç Zogaj, Agim Mato, Sabit Rrustemi, Flutura Açka, Mimoza Erebara, Agron Tufa etj.

10.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Anton Nikë Berisha

Numri i faqeve

554

Shtëpia botuese

Faik Konica

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951068192

Rreshti

E

Kolona

39