Atentati

Dhjetor 1945. Franca shtë çliruar, luftohet në territoret e Rajhut të Tretë, por Holanda, për një gabim strategjik të aleatëve, vuan ende nën pushtimin nazist. Ndërsa përshkon me biçikletë një zonë të qetë banim të Haarlemit, një polic kolaboracionist, Fake Ploeg, i njohur për mizoritë e tij, vritet dhe trupi i tij transportohet përpara shtëpisë së familjes Stinuik. Fundi i Plegut është dhe fundi i Stinuikëve, viktima të pafajshme të një masakre shtazarake. I vetmi që shpëton ë Antoni, fëmija më i vogël, që do të mbarte pär gjithë jetën gjurmët e pashlyeshme të kësaj tragjedie. Nga Atentati e tutje rrëfehet historia e Antonit që i vendosur të presë çdo lidhje me të kaluarën, i kthen krahët asaj. Por e kaluara është gjithmonë e më shpesh e pranishme në jetën e tij, thuajse duke qesëndisur me pyetjen këmbëngulëse: Perse kufoma e kolaboracionistit, në atë mbrëmje të tmerrshme të 1945, u spostua mu përpara shtëpisë së tij? Mirësi e cinizëm, lojë e fatit dhe rastësi e pashmangshme, zbulohen pas dyzet vjetësh në epilogunengjarjeve, duke vizatuar një pamje të asaj lufte të egër dhe, pa fjalë, të pakuptim.

3.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Harry Mulisch

Numri i faqeve

175

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

7789992731262

Rreshti

A

Kolona

31

Poashtu mund të ju pëlqejë