Baroni Maltez dhe unë lusiani

Në këtë roman Ebejer pëshkruan një pjesë të historisë së Maltës koloniale deri në pavarësi. E kolonizuar politikisht nga britanikët dhe kulturalisht nga Italianët, sfida e Ebejerit ishte që të gjente një zë të veçantë. Nëpërmjet rëfimit, si çelës për të hapur poratat e lirisë individuale përball botës dhe mardhënjeve kulturore, ai çlirohet nga kufizimet dhe kushtet e vendosura nga ai “tjetri” duke ndërtuar një portret të ri të vetvetes. Në librin “Baroni maltez.. dhe unë Lusiani” personazhi kryesor një burrë i moshuar, rrëfen në vetën e parë jetë jetën e tij si të ishte një roman

10.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Francis Ebejer

Numri i faqeve

362

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928061966

Rreshti

A

Kolona

37

Poashtu mund të ju pëlqejë