Bashkë me Erën II

I vendosur në Jugun e Shteteve të Bashkuara, pas periudhës së Luftës Civile, romani “Bashkë me Erën” pa dritën e botimit në vitin 1936, kur kujtimi i kësaj ngjarjeje të përgjakshme ishte ende i gjallë në ndërgjegjen e shumë amerikanëve. Skarletë O’Hara, gruaja e re tekanjoze dhe e pacipë, protagonistja e romanit, i përballon mundimet me shpirt pushtueseje; e pa zonja, po ashtu si populli i vet i Jugut «për të njohur disfatën edhe kur e ka para syve», nxiton të shkojë drejt të ardhmes duke menduar se «tek e fundit, nesër është ditë e re ». Shoqëria amerikane e cila po e merrte veten nga kriza e thellë ekonomike që pat filluar pas rënies së bursës, në vitin 1929, e priti me entuziazëm të paparë romanin e lartpërmendur, duke e radhitur këtë – madje edhe falë ekranizimit të paharrueshëm që iu bë romanit – mes klasikëve të letërsisë bashkëkohore.

8.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Margaret Michell

Numri i faqeve

576

Shtëpia botuese

INFBOTUES

Gjuha

Shqip

ISBN

9789995678968

Rreshti

A

Kolona

33

Poashtu mund të ju pëlqejë