Dashnori i kinës së veriut

Një ngjarje unike letrare: M. Duras, pasi mëson për vdekjen e burrit që kishte qenë protagonist i romanit “Dashnori”, gjashtë vjet më pas rishkruan historinë e dashurisë. Protagonistët janë po ata: burri kinez dhe pesëmbëdhjetëvjeçarja e bardhë. I njëjti sfond: Indokina e viteve tridhjetë, me pasditet e saj rraskapitëse, aroma e shiut dhe jaseminit, rrugët e mbushura me qen, lypës, të marrosur, netët e xhazit. Por historia rijetohet, nxirret edhe një herë nga pluhuri, zhvillohet, zmadhohet, sepse në thelb ajo është zemra e të gjithë veprës së Duras-it. Tani, universi moral i Duras-it në këtë roman është mjaft i errët

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Marguerite Duras

Numri i faqeve

190

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928428066

Rreshti

A

Kolona

26

Poashtu mund të ju pëlqejë