Don kazmurro

Kryevepër e sigurt e letërsisë braziliane, “Don Kazmurro” (ose “Zotëria i zymtë”) i shkrimtarit Machado de Assis, u botua së pari në Rio de Zhaneiro më 1899. Asokohe autori kishte shkruar disa vepra të rëndësishme, si: “Kujtimet e Bras Kubasit nga bota tjetër” ose “Quincas Borba”, por me këtë roman gjeti diçka që s’e kishte arritur ende: ekuilibrin e brishtë mes rrëfimit dhe refleksionit; shijen e një letërsie të konceptuar si një vështrim të fuqishëm mbi dhimbjen

Kategoria

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Machado de Assis

Numri i faqeve

237

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928217134

Rreshti

A

Kolona

17

Poashtu mund të ju pëlqejë