E Bija e Kapitenit

E bija e kapitenit, qe romani i preferuar i Çehovit. Tolstoi parapëlqente Pushkinin prozator më shumë se Pushkinin poet, duke thënë se “gjëja kryesore te Pushkini është thjeshtësia dhe kompaktësia e veprës së tij”. Gogoli madje shkonte aq larg sa thoshte se “krahasuar me E bija e kapitenit, veprat tona janë përsheshe të ëmbla”. Dostojevski ndërkaq vlerësonte natyrshmërinë e veprës.

Kategoria

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

A.S. Pushkin

Numri i faqeve

164

Shtëpia botuese

Pema

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951721509

Rreshti

A

Kolona

9

Komente

Nuk ka ndonjë koment.

Jepni një mendim i pari "E Bija e Kapitenit"

Poashtu mund të ju pëlqejë