Eksodi

Eksodi është emri i një anijeje me të cilën një grup refugjatësh hebrenj, të internuar nga anglezët në një kamp përqendrimi në Qipro, më 1947, arrin të arratiset dhe pas një mijë peripecish, shkel në Token e Premtuar, në Palestine. Një roman historik i tejmbushur me pasion, me përpjekje, me shpresë dhe dashuri. Eksodi, libri më i famshëm i shkrimtarit Leon Uris, është historia e rilindjes së një kombi pa toke në kërkim të përjetshëm të një toke pa komb. I shkruar vetëm dhjetë vjet pas lindjes së shtetit të Izraelit dhe i përkthyer në pesëdhjetë e gjashtë gjuhë të botes, ky roman përshkruan luftën e një kombi të tërë për t’i shkulur rërës së shkretëtirës – dhe mbi të gjitha, urrejtjes së njerëzve – një pëllëmbë tokë, mbi të cilën të mund të ringjallet.

12.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Leon Uris

Numri i faqeve

814

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

992759240

Rreshti

A

Kolona

35

Poashtu mund të ju pëlqejë