Emri trendafilit

Emri i trëndafilit, romani që e bëri të njohur në gjithë botën Umberto Econ, u botua për herë të parë në vitin 1980 dhe tani, pas 32 vjetësh, ai rishfaqet për të tronditur edhe një herë kritikën letrare. Ky botim i ri i Emrit, i rishikuar dhe i plotësuar nga vetë Eco, doli në Itali në janar 2012. Po pse duhej riparë një roman kaq i suksesshëm? “Kryesisht për veten”,- thotë Eco. “Më bezdisnin disa fraza dhe përsëritje. Për lexuesin bëra disa përkitje të vogla, duke shkurtuar paksa citatet nga latinishtja. Edhe mund të mos e kisha bërë, sepse libri është shitur në rreth tridhjetë milionë kopje. Pra, tridhjetë vjet më vonë, meqë nuk e kisha prekur kurrë, thashë t’i hyja një herë mirë.”

Kategoria

13.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Umberto Eco

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928103345

Rreshti

A

Kolona

14

Poashtu mund të ju pëlqejë