Farenhajt 451

“I jashtëzakonshëm . . . mbresëlënës dhe i mprehtë . . . imazhi i Bradbury-t për këtë botë të çmendur, e cila ka një ngjasi alarmuese me tonën, është magjepsës.” – Neë York Times “Një kryevepër . . . klasiku i lavdishëm amerikan qe secili duhet ta lexojë: ta ndryshon jetën po e lexove si i ri dhe gjithnjë i mahnitshëm kur e rilexon si i rritur” – The Boston Globe RIVJEN NË GJUHËN SHQIPE, PËR HERË TË PARË Sl BOTIM I PLOTË, vepra kryesore e Ray Bradbury-t, e vlerësuar ndërkombëtarisht. 451 farenhajt është tashmë një klasik i letërsisë botërore, në të cilin ngjarja zhvillohet në nje të ardhme distopike. Sot, mesazhi që përçon kjo vepër ka fituar rëndësi më shumë se kurrë më parë. Gaj Montag është zjarrvënës. Puna e tij është të shkatërrojë mallin më të jashtëligjshëm, librat e shtypur, bashkë me shtëpitë në të cilat fshihen. Montagu nuk vë kurrë në pikëpyetje dëmin që veprimet e tij krijojnë, duke jetuar çdo ditë qetas me gruan e tij, Mildredin, e cila e kalon gjithë ditën në televizionin e “familjes”. Por kur takon një komshie të re dhe të çuditshme, Klarisën, e cila i tregon për të kaluarën kur njerëzit nuk kanë jetuar me frikë dhe per të tashmen kur njeriu mund ta shohë botën përmes ideve të dhena në libra ne vend të broçkullave televizive, Montagu fillon te vërë gjithçka në pikëpyetje.

Kategoria

7.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Paulo Coelho

Numri i faqeve

221

Shtëpia botuese

Pema

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951721745

Rreshti

A

Kolona

16

Poashtu mund të ju pëlqejë