Fundamentalizmi bashkëkohor dhe lufta e shenjtë

Fondamentalizmi zakonisht ka një konotacion religjioz që tregon lidhjen e palëkundur me një sërë besimesh të pakalueshme[1].Sidoqoftë, fondamentalizmi ka ardhur për t’u zbatuar në një tendencë midis grupeve të caktuara – kryesisht, edhe pse jo ekskluzivisht, në fe – e cila karakterizohet nga një literalizëm shumë i rreptë pasi zbatohet ndaj disa shkrimeve të shenjta specifike, dogmave ose ideologjive dhe një ndjenjë të fortë e rëndësisë së mbajtjes së dallimeve të grupeve të brendshme dhe të jashtme,[2][3][4][5] duke çuar në një theks mbi pastërtinë dhe dëshirën për t’u kthyer në një ideal të mëparshëm nga i cili avokatët besojnë se anëtarët kanë humbur

Kategoria

3.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Alesh Debeljak

Numri i faqeve

124

Shtëpia botuese

Logos.a

Gjuha

Shqip

ISBN

9789989583971

Rreshti

C

Kolona

61

Poashtu mund të ju pëlqejë