Intervisë ne veteveten

Në këtë vepër rrugën e tij jetësore, jetëshkrimin e tij Petro Marko, i lë si dëshmi të drejtpërdrejta, pa u distancuar përmes personazheve letrarë, siç vepron në shumicën e romaneve. Rrëfimi është i rreptë dhe total, ai ngrihet në shkallë të një metafore për rrugën e Shqipërisë gjatë 60 vjetëve, në metaforë të luftës së pandërprerë të njeriut mes së mirës dhe së keqes. Luftëtar dhe kryeluftëtar në Spanjë, në Francë dhe Itali, kryengritës burgjesh nëpër Evropë dhe në Mesdhe, P.Marko marshon fuqishëm drejt atdheut të vet, i cili ishte dhe ai i pushtuar nga fashizmi.

Kategoria

8.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Petro Marko

Numri i faqeve

501

Shtëpia botuese

Berati

Gjuha

Shqip

ISBN

9789950676700

Rreshti

C

Kolona

1

Poashtu mund të ju pëlqejë