Jerina ase mbretnesha e luleve

Kjo vepër është një himn për bukurinë e për dashurinë në botën shqiptare, që mbështetet në një figuracion lirik (personazhet janë lule) dhe në një moralitet shqiptar të këngës ku dashuria këndohet vetëm nëpërmjet bukurisë. Vepra ka dhe një ton polemizues, sepse ishte shkruar për të përmbysur tezën e shfaqur serbe, se shqiptarët nuk dijnë ti këndojnë dashurisë pa fyerje. Fishta provon të kundërtën me veprën e vet

4.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Gjergj Fishta

Gjuha

Shqip

Shtëpia botuese

Botime Françeskane

Numri i faqeve

184

ISBN

9789995697136

Rreshti

M

Kolona

12