Jetë e dhunshme

Fabuia e romanit “Jetë e dhunshme” është përvijuar në mënyrë të rrufeshme një mbrëmje të vitit 1953 a 1954… Ishte një ajër i lagësht e i dhembshëm… Po ecja nëpër llucë. Te një stacion autobusi, aty ku fillon kthesa e Pjetralatës, u njoha me Tomazin, fytyrën e të ciiit, më pas e kam përshkruar në mënyrë identike… Ashtu siç bëjnë zakonisht djelmoshat romanë, ai u tregua menjëherë i afërt: brenda pak minutash më rrëfeu tërë historinë e tij. (Pier Paolo Pasolini “Flamujt e bukur”, 1966) “ Tomazi, Leloja, Xukabi dhe çunakët e tjerë që banonin në mëhallën e barakave, në Rrugën e Maleve të Pjetralatës, si gjithmonë, pas shujtës së mëngjesit, ia behnin në oborrin e shkollës të paktën gjysmë ore para kohe…”

8.60

Infromacione shtesë

Autori i librit

Pier Paolo Pasolini

Numri i faqeve

405

Shtëpia botuese

Dudaj

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994304974

Rreshti

A

Kolona

31

Poashtu mund të ju pëlqejë