Keqkuptimi dhe balloja

“Keqkuptimi” u botua më 1930, kur Irène Némirovsky ishte vetëm njëzet e shtatë vjeç. Ngjarjet zhvillohen në Paris pas Luftës së Parë Botërore. Iv Harteluja, pinjoll i një familjeje të pasur të rënë nga vakti, i vrarë shpirtërisht nga lufta, gjatë pushimeve në bregdet dashurohet me Denizën, grua e martuar në mjedisin e tij të dikurshëm. Deniza e dashuron dhe jeton vetëm për të. Por, kur Ivi bëhet përherë e më shumë i trishtuar dhe i pakapshëm, ajo pranon, si për të shkuar kohën, shoqërinë e dikujt tjetër dhe humb përfundimisht atë që do. Sapo u botua më 1930, “Balloja” u përshëndet si kryevepër

Kategoria

97.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Irene Nemirovsky

Numri i faqeve

198

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928103918

Rreshti

A

Kolona

17

Poashtu mund të ju pëlqejë