Nën qiellin e përflakur

Pino Lela nuk dëshiron të ketë të bëjë fare me luftën apo me nazistët. Është një adoleshent normal Italian, i dhënë pas muzikës, ushqimit dhe vajzave, por ditët e tij të pafajësisë janë të numëruara. Kur shtëpia e familjes së tij në Milano shkatërrohet nga bombat e Aleatëve, Pinoja 1 bashkohet një grupi njerëzish që përpiqen fë shpëtojnë hebrenjtë duke i kaluar përtej Alpeve. Aty njihet me Anën, një vejushë e bukur gjashtë vjet më e madhe se ai. Në përpjekje për ta mbrojtur, prindërit e Pinos e defyrojnë të regjistrohet si ushtar gjerman, një masë që mendonin se do ta mbante larg luftës. Por, pasi plagoset, Pinoja rekrutohet në moshën tetëmbëdhjetëvjeçare për t’u bërë shoferi personal për të besuarin e Adolf Hitlerit në Itali, gjeneralin Hans Lejers, një nga komandantët e mistershëm dhe të fuqishëm të Rajhut të Tretë. Tani, me mundësinë për të spiunuar për Aleatët nga brenda komandës së lartë gjermane, Pinoja përjeton tmerret e luftës dhe pushtimin nazist duke luftuar në fshehtësi, ndërsa guximi i shtohet nga dashuria për Anën dhe për jetën që ëndërron të bëjë një ditë përkrah saj.

11.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Mark Sullivan

Numri i faqeve

471

Shtëpia botuese

Bota Shqiptare

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928003188

Rreshti

A

Kolona

31

Poashtu mund të ju pëlqejë