Një burrë mbërriti zhurshëm në qytet

Mbase një ditë lufta mund të bëhet e kuptueshme dhe, ndoshta, me gjithë egërsinë e vet, do t’i mbetet së kaluarës, e ngujuar në faqet e historisë njerëzore, kështu që asnjëherë më nuk do të dalë jashtë saj. Shumë luftëra i kemi lënë korridoreve të errëta të kujtesës kolektive. Megjithatë, nuk është e drejtë të quash luftë atë që përbindëshat u thithin gjakun disa territoreve, që u thithin shtatzaninë grave, që thithin retë, që thithin lojën kukamçeftas fëmijëve, të cilët luajnë në atë truall. Sepse, lufta, me gjithë ashpërsinë e vet, një ditë është e detyruar t’i mbyllë sytë, që ndërgjegjja të marrë frymë, mirëpo këta përbindësha nuk reshtin asnjëherë

Kategoria

3.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Tarik Tufan

Numri i faqeve

119

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928165879

Rreshti

A

Kolona

41

Poashtu mund të ju pëlqejë