Një hero i kohës sonë

Fragment nga parathenia e librit: “Ky libër sapo ka pasur fatkeqësinë që disa lexues, madje edhe revista, t’i besojnë fjalë për fjalë. Disa e ndien veten tmerrësisht të fyer, që u tregojnë si shembull një njeri kaq të pamoralshëm si Heroi i Kohës Sonë; të tjerë, me nuhatje të hollë, thanë se autori ka vizatuar portretin e vet dhe portretet e të njohurve të tij… Ç’shaka e vjetër dhe pa kripë! Por, si duket, kështu e ka Rusia: gjithçka përtërihet, përveç budallallëqeve të tilla. Te ne, edhe më magjepsësja midis përrallave të magjishme, vështirë të mos qortohet se fyen individin! Zotërinj të mëshirshëm, Heroi i Kohës Sonë është vërtet një portret, por jo i një njeriu; portret i endur nga veset e të gjithë brezit tonë, në zhvillimin e tyre të plotë

Kategoria

5.90

Infromacione shtesë

Autori i librit

M. J Lermontov

Numri i faqeve

191

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928217431

Rreshti

A

Kolona

12

Poashtu mund të ju pëlqejë