Përse më quajnë Xhovani

Xhovani është një fëmijë nga Palermo. Për dhjetë- vjetorin e ditëlindjes së tij, babai i dhuron një shëtitje për t’i shpjeguar se pse, nga të gjithë emrat e mundshëm, për të u zgjodh pikërisht emri Xhovani. Hap pas hapi, përgjatë rrëfimit, ringjallen ngjarjet kyçe të jetës së Xhovani Falkones, angazhimet e tij, fitoret dhe humbjet, fundi i tij tragjik. Xhovani zbulon se babai nuk i flet për gjëra abstrakte: mafia ekziston edhe në shkollë, ajo është një armike që duhet luftuar menjëherë, pa pritur që të rritemi.

5.90

Infromacione shtesë

Autori i librit

Luigi Garlando

Numri i faqeve

171

Shtëpia botuese

Botart

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928219909

Rreshti

A

Kolona

35

Komente

Nuk ka ndonjë koment.

Jepni një mendim i pari "Përse më quajnë Xhovani"

Poashtu mund të ju pëlqejë