pështjellimet e tërlesit

Veprat e Robert Musilit më joshin sot e kësaj dite… dhe prej tij kam mësuar gjënë më të vështirë: Se mund të ndërmerren vepra që do të kërkojnë dekada punë, pa e ditur nëse do t’i përfundojmë, sipërmarrje që duan durim e që kërkojnë këmbëngulje gati çnjerëzore… Musili e kupton se thellësia mund të fshihet vetëm në të vetmin vend ku ajo është e durueshme: në sipërfaqe. Ashtu siç Niçja ka sjellë filozofinë e romanit, Musili ka sjellë romanin e filozofisë

Kategoria

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Robert Musli

Numri i faqeve

194

Shtëpia botuese

Pika pa sipërfaqe

Gjuha

Shqip

ISBN

8876543210983

Rreshti

A

Kolona

18

Poashtu mund të ju pëlqejë