Racizmi shpjeguar vajzës sime

“Një Fëmijë është kureshtar. Ai bën shumë pyetje dhe pret përgjigje të sakta dhe bindëse. Nuk bëhen hile me pyetjet e një fëmije. Kur po më shoqëronte ne një manifestim kundër një projektligji për emigracionin, vajza ime,dhjetë vjeçe, më pyeti për racizmin. Ne biseduam gjatë. Fëmijet janë në gjendje të të kuptojnë më shumë se kushdo tjetër se njeriu nuk lind racist,por bëhet. Ky libër që përpiqet t’u përgjigjet pyetjeve të vajzës sime, u drejtohet: fëmijëve që nuk kanë ende paragjykime dhe duan të kuptojnë: prindërve mësuesve, edukatorëve. Më shumë se dhjetë vjet pas këtij bashkbisedimi me Merjemen, unë doja ti këmbeja këto mendime me fëmijët nga gjithë bota, të cilët vazhdoj ti takoj. Sepse ne së bashku konstatojmë se racizmi jo vetëm nuk është sprapsur por është bërë i zakonshëm bile në disa raste është përkeqësuar. Ne përpiqemi të kuptojmë format e reja të shfaqjes së tij: rritja e antisemitizmit dhe islamofobisë, diskriminimet, viktima të të cilit janë emigrantët dhe futja në skenë e indetitetit kombëtar…”

8.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Tahar Ben Jelloun

Numri i faqeve

156

Shtëpia botuese

Albas

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928258045

Rreshti

A

Kolona

28

Poashtu mund të ju pëlqejë