Rasti i çuditshëm i Benjamin Butonit

Në këtë botim përmbledhës të tregimeve kryesore të shkrimtarit Francis Scott Key Fitzgerald, i njohur shkurt si Fitzgeraldi, paraqiten tri tregimet: “Rasti i çuditshëm i Benjamin Butonit” (The curious case of Benjamin Button), “Bernika shkurton flokët” (Bernice bobs her hair) dhe “Diamanti i madh sa Ritzi” (Diamond as big as the ritz). Fitzgeraldi njihet si shkrimtari më i shquar i letërsisë amerikane që ilustroi me veprën e tij Epokën e Jazz-it. I njohur te lexuesi shqiptar përmes romaneve të tij (Getsbi i madh, Kjo anë e parajsës, E magjishme është nata dhe Të bukur dhe të mallkuar), tashmë i ofrohet edhe krijimtaria e tij në prozën e shkurtër, ku, praktikisht, Fitzgerald-i arriti kulmin e letërsisë së tij me portretimin e jetës moderne amerikane.

Kategoria

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Francis Scott Fitzgerald

Numri i faqeve

151

Shtëpia botuese

Pema

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951721882

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë