Shuma e ditëve

Vitet që pasuan vdekjen e së bijës, Paulës, Isabel Alende i përshkruan në formë ditari, dukë bërë kronikë të familjes, të cilën e ka bledhur me mund në Kaliforni. Kujtimet ndërthuren me reflektimet mbi jetën, mbi veprën e saj dhe mbi botën bashkëkohore. Mardhënia dashurore me burrin e dytë. Uillin, dhe ankthi për të krijuar dhe për të mbrojtur një fis të gjerë familjar janë dy lajtmotivet kryesore që mbajnë unitetin e së tërës. Isabel mban bashkë- në kuptimin e mirfilltë të fjaleës një klasn shumëë të larmishëm me njerëz dhe e qeveris si një patriarke e vërtetë. E si mund të dyshosh për këtë prirje të saj pasi ke lexuar “Shtepia e shpirtrave “?! Dhe, paçka se ndonjëherë bujaria tejkalohet e shndërrohet në ushtrim pushteti dhe në kontrroll të jetës së të tjerëve është po kaq e vërtetë se nga ky portret i gjallë dalin në pah vlerat e padiskutueshme të falijes zë zgjeruar si vend i dashurisë dhe i mirkuptimit. Nëse aventurat e fisit dhe të mbretëreshës së tij luajn rolin kryesor, nuk mungojnë reflektimet mbi pasigurinë e kohës mbi dobësitë e një karakteri të fortë, mbi shpërblesen e shpirtgjerësisë mbi aftësinë për të ndryshuar dhe tek e fundit mbi dhuntinë për ta parë veten në mënyrë ironike. “Shuma e ditëve” është një krinikë dashurish që na përket nga afër.

8.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Isabel Allende

Numri i faqeve

362

Shtëpia botuese

Dudaj

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994305155

Rreshti

A

Kolona

21

Poashtu mund të ju pëlqejë