Sirenat e Bagdatit

Kafr Karami është një fshat i vogël në kufi të shkretëtirës irakiane. Fshatarët diskutojnë duke parë televizorin dhe mërziten, presin, larg luftës që porsa shpërthyen Perëndimoret dhe që i kanë vënë flakën të gjithë vendit. Por konflikti, me pjesën e vet të egërsisë, moskuptimit dhe aksidenteve tragjike do të përfundojë duke e përfshirë dhe këtë zonë ku besimi, zakonet dhe nderi nuk janë fjalë boshe. Dhe kur një poshtërim i ri vjen të përdhosë atë që një Beduin ka më të shenjtë, atëherë fillon koha e revoltimit dhe përgjigjes flakë për flakë. Një hakmarrje e tmerrshme, e pamëshirshme sepse që tash e tutje vetëm gjaku mund ta lajë atë që është fëlliqur.

Kategoria

8.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Yasmina Khadra

Numri i faqeve

360

Shtëpia botuese

Bota Shqiptare

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928000224

Rreshti

A

Poashtu mund të ju pëlqejë