Stoiku

Me Trilogjinë e Dëshirave ashtu si në shumicën e veprave të Drajzerit elementi autobiografik është bashkëudhëtari letrar më besnik. Është elementi i sigurisë maksimale, sepse ai luan jo vetëm me grafikën e kontrasteve shoqërore por edhe me depërtimin në detaje në sestimentin e personazheve që mishërojnë tiparet klasike të një shoqërie në degradim. Trilogjia, “Financieri”, “Titani” dhe “Stoiku” konsiderohet nga studiuesit si vepra e jetës së Drajzerit, është filozofia e krijimtarisë së tij.

Kategoria

7.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Teodor Drajzer

Numri i faqeve

435

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9994377833

Rreshti

A

Kolona

13

Poashtu mund të ju pëlqejë