Të gjitha t’i mësova, por harrova një fjalë

Befas ndjeu sikur iu shkëput një pjesë nga vetja e tij: krenaria që ndiente sa here që mendonte se pas do të linte trashëgimi Anën, u shndërrua në agoni, ndoshta edhe në ndjenjë fajësie. Mendja dhe shpirti i tij kërkonin, në mënyrë torturuese, sfilitëse, një zgjidhje. Tashmë i duhej që të zhbironte qysh nga flllimi, madje imtësisht, jetën e Anës, por edhe të kërkonte përgjegjësinë e tij rreth fatit të jetës së saj. Vetëm shpëtimi i shpirtit të tij ishte pendimi. T’i kërkonte të falur për gjithçka bëri dhe për gjithçka nuk bëri dhe që atë femër e sollën deri në këtë pikë, të zbulonte se çfarë harroi që t’ia mësonte. Dhe, nëse do të mundte t’ia mësonte atë, qoftë edhe tani. Përpara se të ishte vonë.

8.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Dimitris Bourantas

Numri i faqeve

327

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928251954

Rreshti

A

Kolona

29

Poashtu mund të ju pëlqejë