Teutoburgu

Valerio Massimo Manfredi rrëfen historinë e dy vëllezërve, dy luftëtarëve, rrëfen për Teutoburgun; vendin ku u zhvillua përplasja vendimtare mes romakëve dhe gjermanëve betejën që ndryshoi fatin e Perandorisë Romake dhe të botës. Arminin dhe Vulfin i zënë rob ushtarët romakë. Por në fatin e tyre nuk ka skllavëri, sepse Armini dhe Vulfi janë bijtë e mbretit Zigmer. Ata duhet të braktisin tokën amtare dhe babanë, që të shkojnë në Romë. Vëllezërit do të arsimohen sipas traditave të Perandorisë,derisa të bëhen komandantë të ndihmësve gjermanikë të legjioneve të Augustit. Me kalimin e viteve ata do të bëhen qytetarë romakë; Arminius dhe Havus, dy luftëtarë të vlerësuar e të privilegjuar të Romës,të aftë për të fituar besimin e Augustit.Por sa ndikon thirrja e gjakut në besnikërinë dhe tradhëtinë ndaj tokës që i ka adoptuar…

10.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

derisa të bëhen komandantë të ndihmësve gjermanikë të legjioneve të Augustit. Me kalimin e viteve ata do të bëhen qytetarë romakë; Arminius dhe Havus, dy luftëtarë të vlerësuar e të privilegjuar të Romës, dy luftëtarëve, që të shkojnë në Romë. Vëllezërit do të arsimohen sipas traditave të Perandorisë, sepse Armini dhe Vulfi janë bijtë e mbretit Zigmer. Ata duhet të braktisin tokën amtare dhe babanë, të aftë për të fituar besimin e Augustit.Por sa ndikon thirrja e gjakut në besnikërinë dhe tradhëtinë ndaj tokës që i ka adoptuar…, Valerio Massimo Manfredi rrëfen historinë e dy vëllezërve

Numri i faqeve

454

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928061805

Rreshti

E

Kolona

5

Poashtu mund të ju pëlqejë