Titani

Frenk Allxhernon Kauperudi, milioner, i sapo liruar nga burgu i Pensilvanisë në vitet 1870, shkon në Çikago për të filluar një jetë të re me zonjën e tij Ejlin. Brenda një kohe të shkurtër arriti të hyjë në rrethin e biznesmenëve më me influence, dhe krahas rritjes së kapitalit, ai mendon se shumë shpejt do të jetë një nga njerëzit më të pushtetshëm të qytetit. Për këtë qëllim, kërkon të bëjë investime serioze në biznes. Në betejën e parë midis banorëve financiarë të Çikagos, ai arrin të fitojë kontrollin e kompanive të gazit. Egoja e tij që bashkë me kapitalin, si dhe të sundojë edhe jetën shoqërore të qytetit, bën që shumë shpejt të bjerë në dështime, korrupsion dhe devijime morale… dhe për këtë fajëson Ejlinin.

Kategoria

12.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Teodor Drajzer

Numri i faqeve

636

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9994377817

Rreshti

A

Kolona

13