Tregime nga Herodoti-Historia

Herodoti është i njohur si autor i librit The Histories ( Greqisht : Ἱστορίαι Historíai ), një procesverbal i hollësishëm i “hulumtimeve” të tij ( ἱστορία historía ) mbi origjinën e Luftërave Greko-Persiane. Ai konsiderohet se ka qenë shkrimtari i parë që ka trajtuar lëndët historike duke përdorur një metodë të hulumtimit sistematik – më konkretisht, duke mbledhur materialet e tij dhe më pas duke i vendosur në mënyrë kritike ato në një tregim historiografik. Për shkak të kësaj, ai shpesh përmendet si “Babai i Historisë”, një titull me të cilin për herë të parë e quajti oratori romak i shekullit të parë pes. Ciceroni.

4.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Alfred J. Church

Numri i faqeve

243

Shtëpia botuese

Plejad

Gjuha

Shqip

ISBN

9789995676292

Rreshti

D

Kolona

24

Poashtu mund të ju pëlqejë