Unë e di pse këndon zogu në kafza

“Unë e di pse këndon zogu në kafaz” (1969), romani i parë autobiografik i Maya Angelou-t, është shndërruar tashmë në një klasik amerikan fort të dashur në mbarë botën. Është një roman i hareshëm dhe i dhembshëm, i mistershëm dhe i paharrueshëm siç është vetë fëmijëria. Ai përshkruan jetën e Margaritës (të cilën i vëllai e quan Maj, ose Maja), që nga mosha trevjeçare deri në shtatëmbëdhjetë dhe vuajtjet me të cilat përballet, sidomos racizmin, në Jugun e Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Kategoria

9.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Maya Angelou

Numri i faqeve

325

Shtëpia botuese

Pegi

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928310170

Rreshti

A

Kolona

18

Poashtu mund të ju pëlqejë