Valë të nxehta në Berlin

Berlini është qyteti i tij. Berlini, që digjet në zhegun e një vere të jashtëzakonshme. Fon Myhlerët, industrialistë të pasur në bastione të Republikës Gjermane të Perëndimit, janë duke pritur një vizitë të djalit të tyre Stefenit, me nënshtetësi australiane dhe të gruas së tij bukur, Xhoit. Stefeni është nervoz, i pakënaqur, ndërsa Xhoi zbulon një luks të paprovuar. Për të Berlini është qyteti i parqeve, teatrove, ndërtesave të larta, rrobave elegante… SS-të, Vermahti, Aushvici, Këmishat e Murrme janë emra, që i përkasin një të kaluare tashmë të harruar. Por në shtëpinë e Fon Myhlerëve, ajo sheh gjëra para të cilave nuk mund t’i mbyllë sytë. Dyer të kyçura që ruajnë relikte të çuditshme, biseda të dyshimta nostalgjikësh, jashtë dyerve këngë naziste, nëpër mure sheh parullat e tyre. Dalëngadalë australiania e re fillon të kuptojë…

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Dymphna Cusack

Numri i faqeve

276

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

7789928217563

Rreshti

A

Kolona

35

Poashtu mund të ju pëlqejë