Vepra 1,2

Vetë Tolstoi, ka si mision të tijin të na tregojë si për veten ashtu dhe për të tjerët se njeriu nuk mund të jetojë pa një kuptim të jetës, se ky kuptim i jetës nuk mund të jetë ngushtësisht egoist dhe se nuk mund të ketë kuptim të vërtetë të jetës për veten, pra kur jeta nuk kthehet nga qëllim në mjet. Vetëm në këtë rast mund të themi se njeriu ka një mision, sado i thjeshtë qoftë ky, duke arritur të ndërtojë edhe te kalimtarja, tek e përkohshmja, atë që është e qëndrueshme, e përjetshme, pra të shohë përtej hijes së vdekjes vetjake dhe frikës biologjike prej saj.

Kategoria

20.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

L. N. Tolstoi

Shtëpia botuese

Toena

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994313471; 9789994313488

Rreshti

A

Kolona

6

Poashtu mund të ju pëlqejë