Vilhem Teli

Vilhelm Telin Shileri e shkroi më 1803 – 1804. Në këtë kohë luftërat napoleoniane kishin sjellë ndryshime; me qindra shtete autonome shumë të vogla u zhdukën. “Perandoria e shenjtë romake e kombit gjerman” po priste ditën e fundit. Përpara shoqërisë gjermane shtrohej pyetja: ç’forma bashkëkohësit e tij. A ka të drejtë populli të bëjë kryengritje me armë në dorë kundër pushtetit që e shtyp dhe e plaçkit?e metoda duhen zgjedhur për bashkimin e Gjermanisë?

Kategoria

3.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Friedrich Schiller

Numri i faqeve

240

Shtëpia botuese

Berati

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951676465

Rreshti

C

Kolona

2

Poashtu mund të ju pëlqejë