Zhystina ose Fatkeqësitë prej virtyti

Te Zhystina markezi dë Sad tregon ndodhitë e një heroine fatkeqe e tronditëse, të zënë në kurth prej korrupsionit e vesit. E gënjyer, e dhunuar, e poshtëruar, e vendosur nën rrahjet më të egra, kjo u ofron xhelatëve të vet çiltërsinë dhe besimin në virtyt. Në vepër gjejmë tërë perversitetet e një epoke, me të cilat Zhystina përballohet; epokë që u kapërcye vetëm me goditjet e forta të Revolucionit frëng. Shtrohet çështja: përse Zhystina vrapon me aq kryeneçësi në drejtimin e vuajtjeve vetjake? Një lexim i vëmendshëm i Zhystinës do ti jepte përgjigje kësaj pyetjeje: falë dashurisë për filozofinë.

Kategoria

7.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Markezi De Sad

Numri i faqeve

341

Shtëpia botuese

Dritani

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994373192

Rreshti

A

Kolona

12

Poashtu mund të ju pëlqejë