Zonja Bavari

Ngjarjet e romanit morën shkas nga një histori e vërtetë që pati ndodhur në qytetin e lindjes së Floberit. Atij i mbetej veç të realizonte përgjithësimin artistik të realitetit. Përgjithësimi ishte realist dhe lidhej me degradimin e shoqërisë franceze të kohës. Heroina është viktimë e kësaj shoqërie dhe pjesë organike e saj. Me Emën shfaqet dukuria e bovarizmit: prirja për të ëndërruar dhe për t’u zhgënjyer pafundësisht nga realiteti. Prandaj ishte dhe është tejmase i lexuar në çdo kohë

Kategoria

8.90

Infromacione shtesë

Autori i librit

Gustave Flober

Numri i faqeve

322

Shtëpia botuese

Argeta LMG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789992743557

Rreshti

A

Kolona

9

Poashtu mund të ju pëlqejë