100 Letra dashurie

Të gjithë i njohim këta emra të rëndësishëm për gjurmët e pashlyeshme e veprat e lëna pas, por pak dimë për ndjenjat e tyre intime. Plot stil, sublime, të shprehura bukur dhe me një ndjeshmëri të madhe, jua sjellim të përmbledhura disa prej letrave më të famshme të tyre, drejtuar më të dashurve të jetës 100 gra dhe burra të njohur.Montesquieu, Markezi de Sade, Anne-Prospère de Launay, Wolfgang Amadeus Mozart, Marie-Antoinette, Napoleon Bonaparte, Cécile de Roggendorf, Benjamin Constant, Bettina Brentano, Auguste Comte, John Keats, Honoré de Balzac, François-René de Chateaubriand, George Sand, Alfred de Musset, Marie Dorval, Flora Tristan, Princi Albert, Victor Hugo, Alexandre Dumas, Emily Dickinson, Gérard de Nerval, Juliette Drouet, Leon Tolstoi, Stéphane Mallarmé, Wanda Dunajew, Arthur Rimbaud, Sarah Bernhardt, Leopold Sacher-Masoch, Mark Twain, Piotr Çajkovski, Guy de Maupassant, Camille Claudel, Anatole France, Eric Satié, Alfred Dreyfus, Pierre Curie, Oscar Wilde, Rainer Maria Rilke, Claude Debussy, Renée Vivien, Colette, James Joyce, Alain-Fournier, David Herbert Lawrence, François Mauriac, Virginia Woolf, Franz Kafka, Vaslav Nijinski, Gabriele d’Annunzio, Kiki nga Montparnasse, Khalil Gibran, Louis Aragon, Antonin Artaud, Martin Heidegger, Jean-Paul Sartre, Vita Sackville-West,

Kategoria

10.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Grup autorësh

Numri i faqeve

204

Shtëpia botuese

Pema

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951817035

Rreshti

D

Kolona

3

Komente

Nuk ka ndonjë koment.

Jepni një mendim i pari "100 Letra dashurie"

Poashtu mund të ju pëlqejë