A mund të eliminohet lufta

“Përgjatë historisë, lufta duket se ka pasur një ngjitje të hekurt mbi njerëzimin. Në këtë libër të shkurtër, filozofi i luftes, Christopher Coker, i njohur ndërkombëtarisht, sfidon pikëpamjen se lufta është një ide nga e cila mund të nxjerrim dobi kundrejt një ideje akoma më të mirë, që është paqja. Lufta, argumenton ai, është thelbësore për gjendjen njerëzore, ajo është pjesë e trashëgimisë evolucionare që na ka lejuar të mbijetojmë dhe të lulëzojmë. Teknologjitë e reja dhe betejat e reja gjeopolitike mund ta transformojnë fytyrën dhe qëllimin e luftës në shekullin XXI, por aftësia jonë për luftë mbetet e
pazbehur. E vërteta e papërshtatshme është se ne nuk do ta shohim
fundin e luftës për aq sa asaj nuk i shterojnë mundësitë
evolucionare.”

4.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Cristopher Coker

Gjuha

Shqip

Shtëpia botuese

Logos-A

Numri i faqeve

103

ISBN

9789989589560

Rreshti

E

Kolona

4