Don Karlos

Vepra e Shilerit “Don Karlos”, e shqipëruar nga Skënder Luarasi, ishte planifikuar për botim nga drejtori i N. Sh. Botimeve, Drago Siliqi, që në vitin 1959, gjë që shprehet në revistën “Nëntori”, artikulli “Shileri në shqip”, nëntor 1960: “Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve ka në plan për të botuar dramat: “Don Karlos” dhe “Vajza e Orleansit”… Por, për shkaqe konjukturale politike, kjo vepër nuk u lejua të botohej. Përkthimi me parathënien dhe shënimet përkatëse të Skënder Luarasit “humbën” në redaksinë e N. Sh. Botimeve.

Kategoria

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Friedrich Schiller

Numri i faqeve

363

Shtëpia botuese

Berati

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951676380

Rreshti

C

Kolona

2

Poashtu mund të ju pëlqejë