Duke Lexuar Turgenievin

Ai e hedh rasën mbi krahun e majtë, lëmon rrudhat e shikon si formohen ato përsëri . Ajo i ka folur rreth leximit të novelave të Turgenievit midis gurvarreve . I ka treguar se gjatë tetë vjetëve i hidhte ilaçet në banjo, ndërsa tani nuk i pi më , ngaqë nuk i ka të nevojshme . Ndërsa rri në stol duke i buzëqeshur atij , jeta e saj duket po aq misterioze sa edhe çdo duku ri natyrore ; naiviteti dhe dashuria e saj pa kufi e pa kushte janë aty ; dëshira e fundit e saj, modeste, -e paracaktuar të mos përmbushet . Pikëllimi që i shkaktojnë atij këto mendime shndërrohet në një frikë të njohur : të menduarit rreth jetës së kësaj gruaje mund t’ia trondisë besimin më shumë sesa zbrazëtia e të gjitha kishave të tij “ Mund të kungohem ” Kjo gjë mund ta vonojë, por ai nuk kundërshton . E vesh përsëri rasen, nxjerr bukën dhe veren , veçon një racion dhe ia Jep ” Haje këtë , ” belbëzoi ai , “ në kujtim të .

Kategoria

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Willam Trevor

Numri i faqeve

293

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928061706

Rreshti

A

Kolona

12

Poashtu mund të ju pëlqejë