Gitanjali

Kjo përmbledhje e përkthyer dhe botuar në gjuhën angleze nga Rabin-dranath Tagore fitoi Çmimin Nobel në vitin 1913, si një nga përmbledhjet më domethënëse me poezi të shkruara në histori, me arsyetimin e Komitetit të Çmimit Nobel si vijon: Për shkak të vargut të tj thellësisht të ndjeshëm, të freskët e të bukur, me të cilin me një afinitet të përsosur, ai e bëri mendimin e tj poetik, të shprehur me flakët e tje angleze, pjesë të letërsisë perëndimore

Kategoria

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Rabindranath Tgore

Numri i faqeve

118

Shtëpia botuese

Pema

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951721318

Rreshti

A

Kolona

9

Poashtu mund të ju pëlqejë