Gusht 1914 – 2

Ne do të pergjigjemi para tyre përse kemi rënë shpirtërisht, përse kemi kaluar në pasivitet dhe në njëfarë dobësie prej pleqsh, duke humbur besimin ndaj popullit rus. Nyja e fatit rus ndodhej në fshat. Shteti nuk duhej kuruar duke filluar nga shoqëria e lartë, ku kishte degjenerim dhe infeksion, ku nëpunësit ishin përfshire në rutinën e shërbimit, ku çifligaret bënin jete të shthurur dhe mungonte detyrimi. …Para së gjithash shteti duhej të kishte këmbe të forta, prandaj shërimi duhej filluar nga këmbet… nga fshatarësia. Asnjë zhvillim i shëndoshë nuk mund të kryhej veçse nëpërmjet fshatit.

Kategoria

16.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Aleksandër Sollzhenjicin

Numri i faqeve

620

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928251282

Rreshti

A

Kolona

14

Poashtu mund të ju pëlqejë