Jeta lakuriq, Novela për një vit

Emri i Pirandellos, fitues i Çmimit Nobel për letërsi në vitin 1934, është tashmë i njohur për lexuesin shqiptar, sidoqë jo aq sa duhet e sa e meriton ky shkrimtar i madh. Romancier, novelist e dramaturg i shquar sicilian, shumë i diskutuar para dhe pas vdekjes, ai është një shkrimtar me individualitet të theksuar dhe plot dritëhije. Përzgjedhja e tregimeve të mrekullueshme të autorit të famshëm, në të cilën bëjnë pjesë tituj tashmë klasikë të letërsisë italiane, si Jeta lakuriq, Qypi etj., i vjen në dorë lexuesit shqiptar përkthyer mjeshtërisht nga Mustafa Greblleshi.

Kategoria

7.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Luigi Pirandello

Numri i faqeve

151

Shtëpia botuese

Çabej

Gjuha

Shqip

ISBN

9992733004

Rreshti

C

Kolona

22

Poashtu mund të ju pëlqejë