Keini dhe Abeli

Duke huazuar titullin e këtij romani nga Bibla, nga historia e vëllezërve Kain dhe Abel (Cain and Abel), britaniku Jeffrey Archer na risjell nëpërmjet një drame njerëzore, historinë e dy djemve që lindin në dy anë të ndryshme të botës. Historia zë fill në 15 prill 1906, kur ata erdhën në jetë, njëri nga një familje që jetonte në luks dhe tjetri nga bota e skamjes. Është historia e bankierit Uilliam Lovëll Kein nga Bostoni dhe e emigrantit polak Abel Rosnovski. Edhe pse njëri është rritur mes librave e pasurisë, ndërsa tjetri mes luftës për egzistencë, kanë të njëjtën ëndërr, të sundojnë me çdo kusht botën e parasë. Janë ambiciozë, të fuqishëm, të pamëshirshëm, të yshtur nga urrejtja e pashterrur e të pajtuar nga fati për të shpëtuar–dhe përfundimisht për të shkatërruar–njëri-tjetrin. Ky libër është historia tronditëse e dy burrave, e djalit të një emigranti polak varfanjak, dhe tjetri djali i një pasaniku të privilegjuar nga një familje bankierësh të pasur nga Bostoni

Kategoria

11.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Jeffrey Archer

Numri i faqeve

691

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928060785

Rreshti

A

Kolona

19

Poashtu mund të ju pëlqejë