Majat e Shalës

“Majat e Shalës” është dëshmia e shkruar e një udhëtareje amerikane për Shqipërinë në fillim të viteve ’20 të shekullit të kaluar. Një grup misionaresh të huaja ndërmarrin një udhëtim në viset veriore të vendit nga Shkodra në Shalë, Theth e Shosh. Në sfondin e një bukurie mahnitëse të natyrës malore, përpara syve të tyre shpaloset një botë e çuditshme, magjepsëse dhe ekzotike karakteresh njerëzore, dokesh dhe kulture. Lakmitë e huaja dhe qëndresa shqiptare, intrigat europiane dhe lindja e shtetit të pavarur, Kanuni dhe dëshira për arsim e progres, gjakmarrja dhe besa, këngë, legjenda dhe besime të lashta, përkrah konfliktesh dhe rreziqesh të reja. I shkruar si një roman tërheqës aventure, libri i Rose Wilder Lane e rrëmben lexuesin si ujëvarat alpine të maleve që ajo përshkruan. Ajo ecën në gjurmët e punës së Edit Durhamit, për t’i thënë botës perëndimore të vërtetën për Shqipërinë dhe shqiptarët.

Kategoria

8.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Rose Wilder Lane

Numri i faqeve

261

Shtëpia botuese

Argeta

Gjuha

Shqip

ISBN

8789994330530

Rreshti

A

Kolona

7

Poashtu mund të ju pëlqejë