Portreti i Dorian Greit

“Portreti i Dorian Greit fryt i fundit i shekullit të 19-të, mund t’i flasë ende lexuesit të shekullit të 21-të. Problematika e romanit tingëllon çuditërisht aktuale: përmbysja e vlerave morale në këtë vepër ta kujton krizën e vlerave të shoqerisë së sotme, fryma hedoniste ta kujton konceptin konsumist të sotëm të jetës, që vë paranë dhe kënaqësinë mbi gjithcka; ndonëse autori duket sikur mban një qëndrim objektivist apo ambivalent, thellë-thellë ai zbulon tragjizmin që fshihet pas kësaj maske të ndritur.”

Kategoria

7.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Oscar Wilde

Numri i faqeve

314

Shtëpia botuese

Pema

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951721486

Rreshti

A

Kolona

6

Poashtu mund të ju pëlqejë