Saga e Njalit

Shkruar në shekullin e trembëdhjetë, “Saga e Njalit” është një tregim që hulumton problemet e historisë së njerëzimit; -nga martesat e dështuara, ndarjet; besnikëritë; nga paaftësia e ligjit për të frenuar pasionet njerëzore deri te pasojat e tmerrshme kur burrat dhe gratë e mirë përfshihen në një valë të tmerrshme përtej dëshirës së tyre. “Saga e Njalit, ose Historia e Njalit të Zjarrtë”, flet për njerëz të paharrueshëm, karaktere të çuditshme por edhe me komplekse naive. “Saga e Njalit” flet për legjendën e luftëtarëve të fuqishëm si Gunari i Hlidarendit; armiqësitë dhe konfliktet e shumta të Mord Valgardsonit dredharak, për vrasjen e Karlit, djalit të Solmundit dhe dëshirën e tij për të pasur një anije; të madhe dhe të hijshme… etj. etj.

Kategoria

8.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Grupe Autoresh

Numri i faqeve

378

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928061703

Rreshti

A

Kolona

12

Poashtu mund të ju pëlqejë