Stina e Armëve

Romani nis me periudhën e pushtimit fashist, ku ata që e quajnë veten fitimtarë (pushtuesit italianë) jepen në një moment humbjeje. Ata po varrosin një nga drejtuesit e tyre. Ndërsa nëpër rrugët e Vlorës ndihet atmosfera dhe reagimi i shqiptarëve. Kalohet më pas në jetën e çetave që luftonin në mal, në jetën partizane, dashuritë që mund të lindnin etj. Dhe të gjitha këto, Petro Marko i përshkruan me realizëm, duke realizuar personazhe të skalitura, ku nuk mungon humori i hollë e mjeshtëror. Kjo skalitje nuk bëhet përmës përshkrimeve, por përmes dialogut dhe veprimeve, gjë që është karakteristikë e Petro Markos

Kategoria

8.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Petro Marko

Numri i faqeve

596

Shtëpia botuese

Berati

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951676694

Rreshti

C

Kolona

1

Poashtu mund të ju pëlqejë