Armiku i Popullit

“Armiku i Popullit”, i shkruar më 1883 – në një mot me kryeveprën e Nietzsche – s “Kështu foli Zarathustra”, është drama e tij sociale m’e bukur dhe m’e fortë…. Subjekti i saj me pak fjalë është ky: Doktor Stokmani zbulon që uja e banjave, ku shërben si mjek, përmban mikrobe sëmundjesh të rrezikshme nga shkaku që qyngjet shkojnë nëpër toka të molepsura prej ndyrësive të fabrikave.Proponon, në interesin e shëndetit publik, që qyngjet të vendosen nëpër toka të pastra… kapitalistët e mëdhenj, që e kontrollojnë stabilimentin e banjave thermale, refuzojnë t’i heqin ata të vetëm harxhet, dhe kështu barra e këtyre do të binte përgjithërisht mi kurrizin e proprietarëve të vegjël dhe të popullit të qytetit…

Kategoria

4.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Henrik Ibsen

Numri i faqeve

116

Shtëpia botuese

Argeta -LMG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789995617874

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë