Dritarja Ruse

“Dritarja ruse” është roman-omnibus i përbëri nga tri piesë (josimetrike për nga gjatësia). Rrëfimin e hap pjesa e quajtur “Shënimet nga jeta e një provinciali” ku njihemi me dirigjentin Daniel. Piesa e dytë e librit, me titullin “Trenat na sjell rrëfimin. për pjekjen e Rudi Stuparit, djoloshit që nuk ia kishte dalë të regjistrohej në aktrim dhe që kishte kryer gjermanishten, që u shndërrua në shëtitësin profesional me ç’rast e takon Danielin e palëvizshëm, rrëfimin jetësor te të cilit e dëgjon dhe e shënon, sikurse edhe jetën e aktores së moshuar, zonjës Maria Lehotkaj, duke i mbledhur të gjitha mundësitë jetësore. Rudi e kërkon veten ne provincën vojvodinase, në Beograd, Budapest, Munih, Hamburg, me ç’rast e bën “Dritaren ruse” një roman evropian. Çfarë bëhet ne fund Rudi Stupari me t’u punësuar në kompanínë e varrimeve “Paradizo A shndërrohet në shkrimtar apo çmendet fare. A bëhet se vetëm shkrimiari mund t’i jetojë të gjitha mundesitë dhe të mbajë në grusht të gjitha rastet e pafund të humbura? Omnibusi përfundon me “Disa rrëfime të tjera” që i plotësojnë jetët e hapura deri atëherë dhe e përmbyllin rebusin.

4.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Dragan Velikiq

Numri i faqeve

311

Shtëpia botuese

Koha

Gjuha

Shqip

ISBN

9789951417719

Rreshti

A

Kolona

35

Poashtu mund të ju pëlqejë